Llangollen, Wales

 

When the Davies family identified a property that could meet Jake’s accessibility needs, Steven Docker Associates (SDA) was appointed carry out a feasibility study to establish if the property was suitable for adaptation. SDA went on to prepare plans and budgets for the project, assist in purchase negotiations, and manage all aspects of the build – including planning, building regulations, tendering the works, appointment of a contractor and overseeing the project on site.

A key feature of the adaptation was the extension, which included Jake’s bedroom, a specially equipped shower room, a carer’s bedroom, a day room, en suite shower room and therapy room. The property was further extended to provide a sunroom, detached garage and a covered area for an outdoor hot tub (complete with overhead ceiling hoist) to provide Jake with aqua therapy. A log cabin was also constructed, featuring a bar, TV and pool table, where Jake can watch rugby with his family.

Existing rooms have been made wheelchair-accessible, while the bedroom, en suite and therapy room feature ceiling hoists.